BWC OHRID, We build the future together ...

Тел: ++389-46-279-010
Понеделник - Петок: 08:00 - 16:00

Трговија со полимери за потребите на македонскиот, албанскиот пазар и Косово. Преку нашиот Принципал BWC Budapest сме ексклузивни застапници на најголемите средноевропски производители на полимери TVK ( Tiszai Vegyi Kombinat ) и Slovnaft , со просечна годишна продажна количина од 20.000 тони , од кои околу 5000 тони се реализираат само преку БВЦ Охрид.

Соработуваме и со други прозиводители на полимери низ светот , што ни дава можност да им понудиме на нашите клиенти полимери од различнпо потекло, зависно од можностите , условите и перформансите кои ги преферираат .

Polyethilene ( LLDPE,LDPE HDPE, MDPE )
Polypropylene ( PP Homopolymer , Copolymer,Random )
Polystyrene ( EPS, GPPS , HIPS)
PVC ( Polyvinyl Chloride )
Eксклузивно за пазарите во Македонија , Албанија и Косово го застапуваме реномираниот Унгарски производител Szeplast од Унгарија (www.szeplast.hu).

TPE (Thermoplastic Elastomer)
EVA ( Ethylene Vinyl Acetate)
ABS
Polyamide
Polyacetal
Мастербачи од неколку европски производители
CaCO3 филери